Skip to content

Hvorfor var URL’s Summer Madness 2 event så hypet?

11. oktober 2012

Hvis du ikke har lagt mærke til det, så har URL’s event Summer Madness 2 fået ekstremt meget omtale. Fra 1500 mennesker i Webster Hall for at overvære det, til tweets fra Jay-Z og at blive citeret af folk som laver touchdown i NFL (‘They gon’ get this work!‘). Men allerede inden eventet fandt sted blev det omtalt som et af de største nogensinde og selv kaldte SMACK, manden bag URL, eventet deltitlen ’Return Of The Legends’. Men hvorfor var det legendernes aften? Det må vi grave lidt i historiebøgerne for.

Da rygterne omkring lineuppet på Summer Madness 2 begyndte at florere, var det næsten for godt til at være sandt. Det var nogle navne, man ikke turde forestille sig, og det virkede næsten som en joke. Men det skulle vise sig overhovedet ikke at være for sjov. Med navne som Loaded Lux, Murda Mook og Serius Jones på plakaten var det i den grad Return Of The Legends. Hvis man dog ikke kender til disse rapperes historie i forhold til SMACK/URL, så kan det dog være svært at vide hvorfor de netop betragtes som legender og hvorfor netop de får så meget opmærksomhed. Det vil jeg gerne prøve at forklare!

Loaded Lux 

I dag bliver Loaded Lux citeret for ’He gon’ get this work’ og sin helt gennemført formidable tredje runde mod Calicoe. Men inden da blev manden citeret for ’Loaded Lux, you know what’s up when I’m rolling up fastest way to harlem is the A-train!” og sine battles mod eksempelvis Young Miles og Murda Mook.

Længe før der var noget der hed URL, havde SMACK ikke en decideret battleliga, men han havde noget som hed ’SMACK DVD’, hvor der blandt andet var rap battles på. På disse DVD’er kunne man finde rappere som Loaded Lux, Murda Mook, Serius Jones, Jae Millz, Math, Iron Solomon og lignende. Det er for de battles han har på disse DVD’er, at han i dag er kendt som en legende. Han blev hurtigt kendt som en af de bedste lyrikere på battlescenen og havde dengang, for flere år tilbage, en stil som du stadig kan se hos flere URL-battlere i dag, som han har haft en tydelig indflydelse på. På trods af at han ikke har særligt mange battles hos SMACK, så har han alligevel formået at have en kæmpe indflydelse med en stil der har kunne holde ved i så mange år. Absolut en af grundstenene i URL den dag i dag – til trods for, at han før sin battle mod Calicoe ikke havde battlet i mange år. Selv det med at røre ved sin næse hele tiden (læg mærke til hvor mange URL-rappere som gør det) samt det at bruge slogans, er noget vi første gang så ved Loaded Lux.

Loaded Lux er dog ikke blot en battlerapper. Manden har også givet sit besyv på battlescenen, ved at starte sin egen liga, Lions Den, hvor han har givet mange af de URL-rappere du kender i dag en ’chance to shine’, med navne som Goodz, Conceited, Cortez, Head ICE, Arsonal, Tech 9 og lignende. Han har endda formået at have DJ Premier, Big Daddy Kane, KRS-One og Raekwon i bygningen til sine events, hvor de tre sidstnævnte endda var med til at være dommere. En ting, som helt sikkert har været med til at sætte fokus på battlerap.

Udover dette, er Loaded Lux en af de ’få’ som har formået at vinde en plads i 106 & Park Freestyle Fridays Hall Of Fame (dengang det stadig var værdifuldt). Han gjorde det i 2007. Uden at skulle lyde som om jeg har den store viden indenfor Freestyle Fridays, så er Loaded Lux sammen med Postaboy og Jin i mine øjne blandt de folk som har gjort det allerbedst i dette format, hvor 7 sejre i streg giver en plads i Hall Of Fame. Og endda uden at træde ud af sine egne sko og pålægge sig en stil som han normalt ikke ville praktisere.

Derfor er Loaded Lux en legende.

Murda Mook

Murda Mook er modsat Loaded Lux ikke kendt for så meget andet end sine SMACK-battles. Men hold da op, hvor er han dog også kendt for sine battles på de SMACK DVD’er. Murda Mook er uden tvivl en af de største battlerappere i historien, hvad enten man kan lide ham efter hans battle mod Iron Solomon eller ej. For er du sindssyg, hvor er det en ringe battle – men det skal ikke tage nogle af hans tidligere bedrifter fra ham.

Murda Mook har SMACK-battles mod Yung Hot, Loaded Lux, Jae Millz, Serius Jones og Party Arty (jep, Party Arty som hang med Big L), så som du nok kan se, så er det ikke helt små navne han har clashet med. Det er faktisk nogle af de allerstørste. Og det bedste er, at alle disse battles betegnes som ’classics’ – med god grund, vel at mærke. For den Mook man så i Iron Solomon battlen er bestemt ikke den Mook som man kender fra tidligere dage. I Iron-battlen virker han arrogant og doven, som om han ikke rigtig gider og springer over med sine rim, hvor gærdet er lavest. Sådan er hans gamle battles helt sikkert ikke, og han blev dengang hurtigt kendt som en af de allerbedste battlerappere der fandtes på SMACK-scenen. Det bevidner hans præstationer og de modstandere han fik også noget omkring.

Murda Mook regnes, ligesom Loaded Lux, også som en af grundstenene for hele den her URL-scene, og da han ikke havde battlet i mange år havde jeg aldrig troet at jeg skulle se ham battle igen. I 2009 blev han nemlig signet til Ruff Ryders (ligesom Jin). At han så endte med at battle Iron Solomon kunne (i tankerne) ikke være bedre, med den lange historie som lå bag denne battle. Begge har nemlig været ret store navne på SMACK/Fight Klub-scenen og der var forholdsvis stor snak om at de skulle battle hinanden. Det blussede især op da Iron Solomon i sin Fight Klub-battle med Jin sagde ’I’m only battling this bitch cause Mook was scared’, hvorefter man havde håbet at de to ville møde hinanden i en Fight Klub-battle, hvor de begge to havde battlet før. Her, cirka 5 år senere, kom den længe ventede battle så – og den skulle desværre vise sig at være noget af en fuser.

Blot som en lille bonus info om Murda Mook, har han faktisk beefet en del med Cassidy, og snakken gik om en battle mellem de to. En snak, som alle formentlig har opfattet som urealistisk. Pludselig dukkede en musikvideo med de to herrer så op, kaldet ’Expect the unexpected’ . Det er også forklaringen på, hvorfor Cassidy står helt forrest i battlen mellem Mook og Iron.

Mooks battles har altid været omdiskuterede, fordi det i de fleste af dem har været meget svært at finde en vinder. Det er også det, som gør flere af hans battles til rigtige klassikere. Hvis man ikke har hørt andre battles med ham end Iron Solomon battlen, så synes jeg ikke man skal snyde sig selv for at gå på YouTube og kigge på nogle af hans gamle battles, for han var helt sikkert dope, og ligeledes en af grundstenene i URL i dag – med linjer som ’My gun will sneeze at you/atchu but it won’t bless you’ (en linje som Calicoe endda bitede i 2010 mod Heartless i Grind Time) er det i hvert fald tydeligt at høre hvordan URL-rappere i dag er inspireret af folk som ham og Loaded Lux.

Derfor er Murda Mook en legende.

Serius Jones 

For at det ikke skal være helt løgn, så har jeg faktisk talt om Serius Jones i et tidligere indlæg. Men jeg vil meget gerne uddybe hans status i det her battle-game. For han er en OG i det her!

Som skrevet tidligere i afsnittet om Mook, så har Serius Jones også battlet i SMACK-regi. Det er dog bestemt ikke det, som Serius Jones nødvendigvis er mest kendt for. Han er mindst lige så kendt, hvis ikke mere kendt, for sine Fight Klub battles. En New York-baseret ’battleliga’ om man vil, som endte med at blive ret stort. Når det kom til Fight Klub var der alvorlige penge på bordet, og man kæmpede om at blive Fight Klub Champion. Og kan du så gætte hvem der blev Fight Klub Champion i 2005? Jep, Serius Jones!

I denne Fight Klub Championship battle formåede han at slå Jin og vinde hele 10.000$. Seriøse penge for en battle. Fight Klub var dog også stort dengang, og arrangementet blev rent faktisk en del af sendefladen på MTV2. Siden da har Fight Klub også haft rappere som Iron Solomon, Arsonal, Hollow Da Don, Reed Dollaz og Nems ved enden af det poolbord, som rapperne battler henover.

Ved Mixshow Power Summit, et Fight Klub-event på Bahamas (hvor der i øvrigt var 50.000$ på højkant), var Serius Jones også med. Her formåede han dog at tabe til Professor Green (jep, ham englænderen som er blevet forholdsvis kendt!). Jin endte dog med at vinde arrangementet og de tilhørende penge og lagde faktisk et 10.000$ væddemål på bordet ved eventet, for en rematch med Serius Jones – et tilbud, som Serius Jones dog ikke tog imod.

Som det nok kan forstås, så har Serius Jones altså været et ganske stort navn på battlescenen. Det er ikke fordi han er den som har været allermest aktiv når det kommer til SMACK-battles, men han er en mand som har formået at gøre et kæmpe indtryk inden han valgte at stoppe med at battle for at udgive sit album ’Life is Serius’. Han har nemlig haft utroligt mange Fight Klub battles, som desværre ikke alle er til at opstøve, desværre for alle os, som gerne vil se dem. Faktisk har han vundet 13 i træk inden han blev champion, noget som ingen andre har formået. Han har ligesom de to tidligere nævnte rappere, Murda Mook og Loaded Lux, haft stor indflydelse på den form for battles som URL praktiserer den dag, med hans stilart, hans store præstationer og engagement i denne form for ’streetbattles’. Jeg glæder mig til at se hvordan han klarer det mod disse nye URL-cats, som helt sikkert på den ene eller anden måde har referencer til den måde, som Serius Jones selv battlede på.

Derfor er Serius Jones en legende.

Reklamer
One Comment leave one →
 1. 10. juli 2013 11:48 am

  I would like to get across my admiration for your
  kind-heartedness giving support to those individuals that really need guidance on the area.
  Your special dedication to getting the solution all over was rather functional and have without exception helped individuals
  like me to get to their ambitions. Your useful information denotes much to me and further more to my fellow workers.
  With thanks; from everyone of us.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: