Skip to content

Et par af de største bodybags i battlerap

29. december 2012

Jeg har set en masse battles hvor der har været en klar vinder og hvor man tænker ’der blev du godt nok taget ud’. Men der er nogle battles hvor man efterfølgende har tænkt at vedkommendes karriere inden for battles aldrig vil blive den samme igen fordi nederlaget var så stort. Det er de her såkaldte ’bodybags’. Jeg har samlet nogle stykker som jeg synes er nederlag ud over det sædvanlige, så der er lidt battles at varme sig på mellem jul og nytår. Let’s go!

Q Shinobi vs Caustic

Q havde i længere tid ville have haft en battle mod Caustic. Spørg mig ikke hvorfor, for det er vist ret tydeligt at Caustic altid har været over hans niveau. Det har vel givet lidt omtale, men lige i dette tilfælde kan man spørge sig selv om dårlig omtale virkelig er bedre end ingen omtale. Men Q kaldte ham ud på canadisk TV og endte med at betale $1000 til Caustic (dog med sponsorpenge) for at få battlen i land, og ved det første Flatline-event fik de så endelig en battle mod hinanden, og stakkels, stakkels Q Shinobi… Av.

Der er ingen tvivl om at Caustic er ond i battles – se bare hans battle mod Jefferson Price – men i den her battle er han ikke bare ond, hans linjer er også vanvittigt godt sat sammen og han har nogle temaer i hans battle som jeg er helt sikker på at Q aldrig havde regnet med. Da en fra publikum siger ”Do NOT bring your girlfriend to a battle…” rammer han helt plet – lad være med det. I hvert fald hvis du battler Caustic.

Stakkels Q. Det var virkelig hans store chance for at vise sig frem på den store scene – og selvom han ikke engang gør det dårligt i den her battle, så var det noget af en bodybag.

Soul Khan vs Fox

Soul Khan havde længe forsøgt at få en battle med Conceited, som dog ikke var interesseret i sådan en. Derfor beefede han lidt med resten af Conceiteds crew, og efter hans battle mod QP i Grind Time skulle Soul Khan battle Fox i URL.

Det virker næsten som et setup af SMACk, at sætte Fox i en URL-battle. Og så mod Soul Khan, som på det tidspunkt var den eneste hvide fyr i URL-regi. For Fox er virkelig ikke en god rapper, og han er groft sagt kun noget værd, fordi han er i crew med Conceited og fordi han har haft noget kaldet ’The Jungle’ i Stockton, som å et tidspunkt var affilieret med URL. Men at sætte ham på en scene mod Soul Khan i New York var på forhånd dømt til at gå galt for ham, da Fox bestemt ikke er en rapper der har disse linjer, som folk gider at gå amok over. Og det gad crowden bestemt heller ikke her. Den eneste der laver larm for Fox’ linjer er Conceited, og det lyder som om det er i ren sympati. Fox bliver endda stoppet i løbet af en af sine runder, og vælger at starte sin næste runde med at sige: ”What I was saying…”. Og alle var ligeglade med hvad han havde at sige.

Soul Khan ramte ikke engang sit topniveau, udover sin første runde (som dog også er rigtig god). Men det var nok til en bodybag. En meget meget meget stor en af slagsen. Skal jeg ikke bare sige, at Fox ikke har battlet siden?

Murda Mook vs Iron Solomon

Den her er lidt speciel, for hvem var det, der virkelig blev bodybag i den her battle? Det var dem begge to. Til dem selv.

På papiret var den her battle en instant classic. En battle, som alle havde ventet på i flere år, siden begge rappere var en del af Fight Klub. To legendariske battlerappere (se blandt andet mit tidligere indlæg om Mook, Lux og Serius Jones!). URL havde endda smidt en 20-25 minutters lang dokumentar omkring de her to battlerappere op inden battlen blev udgivet, og hvad fik man så? 10 runders helt forfærdeligt battlerap fra begge parter.

Inden den her battle var det to rappere som stort set alle battle-entusiaster godt gad at se i aktion igen – nu er det to rappere, som har gravet et stort hul og kastet sig selv i det. Ingen vil nogensinde kunne se de her battle igen, uden at have den her battle i baghovedet. Det er, på trods af den store hype, en af de absolut ringeste battles udgivet i 2012 – hvis ikke den ringeste af alle.

Jeg håber stadig på at se Iron Solomon i aktion igen, for til hans forsvar, så er han rigtig dygtig. Tjek nogle af hans andre battles. Han passede bare ikke ind på den her URL-scene, og folk hadede ham fra første linje han rappede. Men hvis man havde lavet den her battle til 3 runder i stedet for 5, så havde vi måske undværet noget af det skrammel, som blev rappet i den battle. Det kvalificerer til en kæmpe bodybag til begge rappere, som de begge har skræddersyet til sig selv.

Conceited vs Jesse James

Man kan hade eller elske Conceited. Jeg er ikke selv en særlig stor fan af ham, ej heller tror jeg at Jesse James er det. I sin hidtil første og eneste URL-battle skulle Jesse James nemlig møde Conceited i en 1-rundes battle, og hold da op, hvor fik han dog klø. Han gør det faktisk ikke specielt dårligt, men han mødte en Conceited i topform og blev ydmyget – i sin egen hjemby. Det hjælper heller ikke at sige ting som ”I’m from the city where niggas will snatch your chain / And argue who is the best: Drake, Jesse og Wayne”.

Hvis jeg var Jesse James ville jeg prise mig lykkelig for, at den her battle kun var på én enkelt runde. Især når Conceited siger ting som:

”In that case I’ll make you sit calm (sitcom) when I snipe your ribs

You could be Merried With Children, I’ll still murder your wife and kids

Even if he’s living single I’ll run in his crib and dump the dezzy

Kill everybody in that Full House even your Uncle Jesse”

Booooodybag. Efter denne battle har vi ikke set mere til Jesse James.

360 vs Keynote

Den største bodybag af alle må komme fra 360 til Keynote. Aldrig har jeg set en battle, hvor en enkelt person blev taget så meget ud. 360 har altid været dygtig, underholdende og sjov – men i den her battle er han simpelthen så meget ovenpå, at det halve kunne være nok.

Keynote er meget akavet at overvære når han battler, og det fik 360 gjort rigtig klart. Især i hans tredje runde, der er prikken over i’et. Efter den her battle har Keynote ikke battlet siden og det forstår jeg godt. Jeg forstår slet ikke hvorfor Keynote har givet sig selv den her battle – de har battlet før i 2on2 World Rap Championships, hvor Keynote allerede blev revet rundt i manegen af 360 og Anecdote, og det var endda i freestyle-battles. Jeg forestiller mig, at Keynote føler at den her battle kunne være noget af et karriere-boost, men den drøm blev i hvert fald knækket af 360.

360’s tredje runde må være den absolut bedste runde i en rap-battle nogensinde. Punktum.

Reklamer
One Comment leave one →
 1. 13. august 2013 6:46 am

  My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on numerous websites for about a year and am anxious about switching to another
  platform. I have heard excellent things about blogengine.net.
  Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it?
  Any kind of help would be really appreciated!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: